Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Onsdagen den 11:e december 2019
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14776  
  Antal nyheter: 5473  
  Meddelanden: 68504  
  Sidvisningar:  
  Idag: 7121 st  
  Igår: 6860 st  
  Denna månad:
93075 st
 
  Föreg. månad:
261664 st
 
  Totalt: 72485092 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. aolre
2. CsLolGome
3. Cadencealida
4. ruogu1234
5. Bale
6. scom851
7. SMC850
8. sellcigarette
9. Cleo
10. Igielka
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > I HELGEN DRAR VM I GÅNG OCH ALLA FÖRARE SNART PÅ PLATS I ITALIEN
 

I HELGEN DRAR VM I GÅNG OCH ALLA FÖRARE SNART PÅ PLATS I ITALIEN
Johan Lidman, en av åtta svenskar som kör VM i Italien i helgenFoto:Magnus Dewall

NIO SVENSKA FÖRARE SKA VARA MED OCH TÄVLA OM ÅRETS VM I SKOTERCROSS. FÖRSTA TÄVLINGEN GÅR I ITALIEN OCH DE SVENSKA FÖRARNA ÄR FAVORITER EFTER HA VUNNIT DE SENASTE TRE ÅREN.

Det blir enbart t r e deltävlingar inom VM-serien i år. Märkligt nog har Finland dragit sig ur som arrangör, så Italien, Norge(Opdal) och Sverige(MALÅ), blir länderna som kör var sin tävling.
Italien har tidigare arrangerat och nu är det dags igen. Lavarone är en liten kommun i provinsen Trento i regionen Trentiono-Alto Adinge.
Det är en liten med naggade god klubb som ligger bakom tävlingen. Det har faktiskt tävlats med skotercross på orten sedan 1985, men tidigare har föreningen aldrig arrangerat en sådan här stor tävling som VM.
Just nu är alla de svenska förarna på väg till Italien. Åtta förare och alla åker ned individuell, någon samkörning handlar det inte om då man oftast vill ha sin stora bussar med skotrar, reservdelar och inte minst mekaniker med. Det kostar på att köra ett VM.
- Jo, minsann, säger Thomas Eriksson, pappa till fd världsmästaren Peter Ericson, i samtal från tävlingsbussen och med nosen på väg mot Italien.
- Ett sådant här VM kostar dryga slantar, men det är bara att gilla läget, säger Thomas som varit åtskilliga gånger ute rest, tills med sonen Peter, men även som aktiv förare. I fjol toppade Emil Öhman, Älvsbyn med sin Lynx och efter säsongens framträdande är Emil klockren favorit att ta hem mästerskapet i år också. Viktor Stenman, Storuman. Arctic Cat, knep i fjol silvret, men har i vinter haft en lite skakigare säsong, visserligen vinst i tuffa Arctic Cat, men styrningen i senaste SM-kvalet i Skellefteå var ingen rolig resa för Viktor, som dock är taggad att lyckas betydligt bättre i VM:et. För Viktor just VM:et årets stora sak. Trea i fjol var Niko Korsumäki, Finland.
Sverige har nio förare med, reserven Peter Nårsa finns också upptagen och kommer också att start i tävlingen.
-Jag lyckades få med honom i sista stund och Nårsa finns på startlinjen, säger lagbossen Tobias.
En italiensk förare finns med och är Alessandro Ploner, som varit med i hetluften i många år och oftast varit i Sverige kört och tränat. Schweiz har tre förare med, Norge har fem åkare och Finland endast två åkare med, när hände det senaste?
Motorklubbens sekreterare Paolo Pellegrini lovar att det ska bli en spännande söndag, men en rad olika jippon för att den, förhoppningsvis, stora publiken ska trivas. Det rapporteras också finna bra med snö på orten och det ska inte vara några problem. Återstår nu att se hur banan har preparerats och hur den tas emot av de nordiska förarna, i fjol blev det en stor palaver när man skulle köra i Schweiz, där man vägrade starta då banan var för dålig.
Banan ligger på 1200 meters höjd.
-Det kan nog bli några timmar att hitta rätt med alla inställningar av motorn, säger Thomas, men det ska inte vara några problem. Det blir annars tuffa tag för förarna som ska åka hela VM:et, tävlingen i Italien går på söndag. Efter tävlingarna blir det resa hem igen.
-Vi är i Skellefteå på tisdag och sedan har vi en dag för att gå igenom maskin och ladda upp med friska grejer. Dagen därpå blir det färd till Norge och den andra deltävlingen i Opdal, säger teamet.
Apropå den förre dubble världsmästaren Peter Ericson form så är han taggad. Peter har de två senaste säsonger varit skadebenägen och först i dagarna börjat kunna åka för fullt.
-Det som saknas är åktid på skotern känner mig mycket motiverad, säger Peter till skoter.se.

XTRA XTRA
ENTRY LIST
Denna senaste lista från arrangörerna har NIO svenska förare med bland annat Peter Nårsa.som var reserv tidigare kommer att starta i tävlingen, vilket betyder att Sverige har hela NIO förare med.1 Emil Oehman (Sweden)

2 Viktor Stenman (Sweden)

3 Niko Korsumaki (Finland)

5 Jostein Biti (Norway)

6 Marcus Evensson (Sweden)

8 Jussi Honka (Finland)

9 Adam Renheim (Sweden)

10 Fredrik Granberg (Sweden)

11 Dan Lang (Sweden)

14 Peter Ericson (Sweden)

15 Jo Kjetil Stokke (Norway)

17 Stale Eggen (Norway)

23 Alessandro Ploner (Italy)

25 Magnus Lindback (Norway)

34 Peter Gurndin (Italy)

35 Andrea Gelmini (Italy)

36 Michele Contessi (Italy)

37 Joel Santschy (Switzerland)

38 Fredy Hostettmann (Switzerland)

39 Marc Frei (Switzerland)

40 Johan Lidman (Sweden)

41 Gard Frode Rundhaug (Norway)

42 Petter Narsa (Sweden)

43 Patrick Mutschlechner (Italy)

44 Harald Gruber (Austria)

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se