7. allimac32
8. Alpinemadness
9. Hajen54
10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > SOM VÄNTAT VANN JANNE TAPIO NORDISK PRO 800 MAC LILJENBERG MÄSTARE I PRO 440-KLASSEN

SOM VÄNTAT VANN JANNE TAPIO NORDISK PRO 800
MAC LILJENBERG MÄSTARE I PRO 440-KLASSEN

FEM SVENSKA FÖRARE TOPPADE I 440-KLASSEN.FEM AV SEX MEDALJER TILL SVERIGE.
FINA FRAMGÅNGAR I NORDISKA.

De gick som väntat. Janne Tapio med sin Lynx blev Nordisk Mästare i Por 800 när tävlingarna kördes idag söndag i finska Tornio.
Mac Liljenberg, Polaris, allas vår Stockholmare, som åker fort på skoter blev Nordisk Mästare i PRO 440-klassen.
De svenska förarna kom direkt från PRO-SM ,som kördes dagen innan i Boden. Det var ett riktigt taggat svensk gäng som bjöd till.
I PRO 800 öppnade Fredrik Granberg, Tavelsjö med sin Yamaha alldeles förträffligt genom att vinna dagens första finalheat. Båda heaten räknades så det gällde att hänga in i alla starter.
Fredrik vann före Janne Tapio. Givetvis jagar alla Janne Tapios skalp. Förra helgen möttes denna Nordiska elit, men då handlade det om VM. Nu var nästan samma förareskader igång igen(borta de skadade förarna) och körde om ett direkt individuellt NM.
- Kändes alldeles perfekt, menade Fredrik efter det första finalheatet.
Allt stämde och få spöa mästare Tapio på hemmaplan i Finland satt inte helt fel för hårt satsande Fredrik Granberg.
I DET ANDRA FINALHEATET DROG Fredrik upp ett mycket bra tempo och ledde när han gick mot en hård iskant.
- Bärarmen vek sig och det var färdigåkt, suckade Fredrik som var mycket nära den här gången att bli Nordisk Mästare.
- Visst grämer jag mig oerhört mycket, allt stämde och den där ca 20 cm var svår. Men detta är Racing, sa en bedrövad Fredrik i mål.
Det var många som fick problem med de färdiska iskanterna, bla slog Johan Eriksson i och fick problem.
Nordiska Mästare blev inte helt oväntat suveränen Janne Tapio, som förra helgen vann VM i skotercross (första deltävlingen) överlägset. Den här gången var de svenska förarna och nafsade mästaren och tävlingen i helgen visade att det faktiskt går att slå den finske fartfantomen.
Daniel Olofsson, Ski-Doo, knep silvret och Thomas Åberg, Lynx, kom fin trea. Två svenskar och en finsk förare på pallen.
BT Heggelin, Norge fyra och trots fadäsen med iskanten kom Fredrik Granberg på femte plats.
FULLPOTT I 440-KLASSEN
Mac Liljenberg har i vinter visat fin form och det var egentligen överraskning att Mac knep guldet med sin Polaris, han fick slåss med sina svenska kollegor där Ski-Doo:s Viktor Stenman knep silvret och på pallen kom också Jonas Persson, Polaris, som i vinter börjar bli allt bättre.
Tom Johansson och Simon Eklund såg till att det var mycket svenskt i 440-klassen.
De svenska lagledarna Tobias Eklund och Åke Fredriksson hade all anledning att vara nöjda med de svenska förarna.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se