10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > NORSKE HEGGELI VINNER DUBBELT I BODEN JIMMY JOHANSSON SKADAD

NORSKE HEGGELI VINNER DUBBELT I BODEN
JIMMY JOHANSSON SKADAD

Kyla och kraftig snörök kom att trassla till det för förarna i Sävast skotercross i lördagens tävling. Gästande snabbåkande norrmän såg till att det blev en trippel i 800-klassen.

Kyla och kraftig snörök kom att trassla till det för förarna i Sävast skotercross i lördagens tävling. Gästande snabbåkande norrmän såg till att det blev en trippel i 800-klassen. Björn Terje Heggeli vann f ö båda PRO-klasserna! Inga av de svenska toppförarna fanns på plats.
Jimmy Johansson, Gargnäs skadades i samband med ett av heaten.

Sävast bullade upp sin tävling, Snowmobile Cup, på Bodens travbanan. Samma plats som SM:et kommer att köras i vinter.
Tyvärr var det kallt och mycket snörök, det trasslade till de rejält och sikten var stundtals obefintlig.
JIMMY SKADAD
I ett av kvalheaten så gick det galet. Jimmy Johansson, hamnade vid sidan av sin skoter och och förd till sjukhus. Smällen var rejäl, bland annat så krossades hans hjälm vid olyckan.
Jimmy rapporteras ha fått en kraftig hjärnskakning.
-Hur det blir med Jimmys säsong vet vi ännu inte, säger pappa Krister.
I ungdomsklassen blev det bra fighter. Emil Johansson, Gargnäs vann före Kristian Åström och Krille Salemark.
HET BTH
Björn Terje Heggeli kommer att bli ett rejält hot när VM i skotercross körs om dryga veckan i Norge. BTH vann både 440 och 800-klassen. Nu ska vi dock veta att inga svenska toppförare från PRO 800 fanns på plats. De bidar tid till morgondagens SM i Skellefteå. I 440-klassen hade Johan Johansson och Tom Johansson direkt efter sig. I Pro 800 fick han se två norska ryttare nämligen Chris Hugo Wangen och Geir Kristensen. Den här trion startar också i morgondagens SM i Skellefteå. Bäste svensk blev hemmaåkaren Stefan Sundström.
STEFAN SUVERÄN
Enduoro-suveränen Stefan Nilsson, Lycksele startade mer på skoj i Sport 600 och visade att han åker fort också på crossbanorna. Efter en liten trevande start i första kval, blev det fart på Stefan som vann klart de påföljande heaten före Fredrik Eriksson och Jonas Persson.
HÅRDA TAG
Det är oftast hårda tag på tävlingsbanorna. Boden var inget undantag och många var upprörda att ingen varningsflagg syntes till, trots att det fanns klara pååkningar. Bla tryckte en maskin in rejält efter en påkörning bakifrån.
Låt oss slippa en allvarlig olycka, bättre en insats med rätt flagg.