9. Hajen54
10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > JOCKE STRANDBERG JÄRVAS CROSSKUNG

JOCKE STRANDBERG JÄRVAS CROSSKUNG

JOHAN ERIKSSON, POLARIS, TEAM WALLES, VINNER PRO 800 PÅ BARKARBYS SM-BANAN I STOCKHOLM IDAG. MEN JOCKE STRANDBERG BLEV SM-SUVERÄN. MED SEGER I 440-KLASSEN OCH EN ANDRA PLATS I 800-KLASSEN.

Jocke Strandberg blev Järva-SM:s suverän. Startade i båda SM-klasserna och lyckades ta seger i PRO 440 och andra platsen i PRO 800.
- Jag är mer än nöjd, konstaterar Jocke. Maskinerna har fungerat helt perfekt och jag har också mycket fint flyt i styrningarna.
Järvas SM-final i Stockholm blev en mycket bra start på årets digra SM-säsong. Det är faktiskt nog så mycket vinter i Stockholm, som på andra håll i Norrland.
PRO 800 startade upp med en hejdundrande startsmäll, men Johan Eriksson, febrig, tog täten med sin Polaris och lyckades hålla in i mål. Johan hade tänkt dubblera, men med förkylning i kroppen hade det varit oklokt.
Jocke Strandberg, kom inte iväg bra. Blev sinkade vid ett flertal tillfällen. Men körde upp sig, passerade bla Fredrik Granberg och Daniel Olofsson.
- Hade tänkt gå på attack mot Johan på slutet, men kände att jag mattades av och beslöt mig för att bevaka andra platsen. Fin tvåa Fredrik Granberg och fyra Daniel Olofsson. Svenske Mästaren Thomas Åberg på femte plats.
Som vi berättat tidigare vann Jocke Strandberg också 440-klassen. Där fick vi se Viktor Stenman, Storuman åka fort, men vurpade på ett isigt parti och efter ett krön. Strax bakom låg Jocke Strandberg.
-Hann kasta om maskinen för att undvika att köra på Viktor som låg på banan, säger Jocke, som startade som femte man i 440-klassen, men körde upp sig. Trots att sedan blev hindrad av Viktor, så det var inget snack om saken. Jocke överlägsen och har också genom tre heatsegrar tagit en klar poängledning i 440-klassen. I PRO-klasserna tar man också poäng i kvalen. Vi kan också nämna att Jocke missa starten i ett av heaten, kom iväg sist, men kunde åka in som segrare.
-Visst är det tufft med 7-8 kvalhet plus två finaler som går på 15 minuter plus ett antal varv. Två olika maskiner att hoppa mellan. Men det kändes mycket bra och jag är mer än nöjd, säger Strandberg, som nu laddar upp några dagar och ska sedan göra en satsning på att vinna Arcric Cat Cup. Startar i båda klasserna även där.
Resultat:
PRO 800
1/Johan Eriksson 2/Jocke Strandberg 3/Fredrik Granberg 4/Daniel Olofsson 5/Thomas Åberg 6/Mattias Herten 7/Peter Eriksson 8/Magnus Sällström 9/ Emil Öhman 10/Andreas Ljungberg.
FREDRIK LEDER PRO 800
Eftersom man tar poäng även i kvalen så har Fredrik Granberg, Tavelsjö, Yamahas gosse tagit ledningen i PRO 800-klassen.
Tycks bli lite förvirrande med olika segrar vid en och samma tävling och samma klass. Radio Västerbotten konstaterade idag att Fredrik Granberg vunnit i Järva. Nu var det Johan Eriksson, som vann finalen, men SVEMO:s system med att poäng även räknas i kvalen, gör att det inte är alla gånger så lätt att hålla ordning på vinnare och ledare av de olika PRO-klasserna.