9. Hajen54
10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > DUBBELT SVENSKT I NORSK TOPPCROSS

DUBBELT SVENSKT I NORSK TOPPCROSS

DE SVENSKA UNGDOMARNA JIMMY JOHANSSON OCH CHRISTIAN SALEMARK VANN VAR SIN KLASS NÄR TÄVLINGARNA I NORD-NORGE ÖPPNADE IDAG.DETTA SÄSONGEN SISTA SKOTERTÄVLING HÄR I NORDEN.

Nord-Reisa i norra Norge kör just nu en härlig skoterhelg med toppförare från hela Norden. Sverige öppnade perfekt. Jimmy Johansson, Gargnäs, Ski-Doo vann Ungdom äldre och Christan Salemark, Umeå, Ski-Doo vann den yngre ungdomsklassen.
Nord-Reisa, som ligger ett antal mil syd Alta i Nord-Norge satsar stenhårt på sin skoterfestival. Skotertävlingar varvas med trevliga arrangemang och de svenskar som finns på plats rapporterar till skoter.se att de stormtrivs.
Skotersafari, fiske i Atlanten är några godbitar som förarna med sina stall får uppleva.
Tävlingen sätter också en värdig punkt för årets mycket mastiga säsong.
Ungdomsklasserna har, klokt nog, delats upp i en yngre och en äldre. Dvs 12-14 och 14-16 år.
Två svenska ungdomar var på plats och mötte de allra bästa förarna från Norge och Finland.
Christian Salemark, 12 år, öppnade i ungdomsklassen med att vinna det första av tre heat. I det andra laddade han för hårt och slog i en av tävlings många gupp (tävlingen kördes på seniorerna stadioncrossbana!). Christian tog sig i mål, men låg sedan utslagen i tävlingsbussen en timme, innan han kom på benen igen. Men i det sista och avgörande heatet, så laddade han hårt och vann heatet samt hela tävlingen med en poäng för Kato Kjellman, Norge och Willi Yllyantinen, Finland.
- Säsongens finaste seger och det var verkligen tuff, menade Salemark junior som gjorde sitt livs lopp. Men jag hade duktigt ont i ryggen men ville inte ge mig.
Jimmy Johansson och Salemark kamperade ihop i depån och till saken hör att Jimmy för första gången inte hade pappa Christer med som mekaniker och stöd. Men det gick alldeles utmärkt. Jimmy hade revansch att fodra från World Cup/Bombardier Cup Rovaniemi där han fick stryk av några juniorer.
Det var en sammanbiten Jimmy som gav allt på stadioncross banan och vann också tävlingen och fick en härlig revansch från Rovaniemi, där han var ”bara” trea. Vann kvalet och också finalen och visade med besked att denna sista tävling som junior ger råg i ryggen för de kommande dusterna som senior.
-En mycket bra vinst, menade Jimmy. Kanske säsongen bästa eftersom de absolut bästa förarna från Finland och Norge var där.
Tävlingarna pågår för fullt och ca 180 000 kronor har arrangörerna satt upp i prisbord. Vinnarna i junior fick bl a var sin BMX-cykel värd 20 000 kronor vardera. Inte illa.
På programmet närmast går bla PRO 800 där Janne Tapio ska ta sig an en hel hoper nordiska förare som är ute efter Tapios skalp.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se