9. Hajen54
10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > RAPPORT FRÅN WC-FINALEN

RAPPORT FRÅN WC-FINALEN

HÄR KOMMER MERA KRING WORLD CUP FINALEN. SIGNERAT AV BERTIL SIKLUND, SKOTERBOSS INOM SVEMO.

World Cup Rovaniemi 13 april 2003.

World Cup-finalen blev en framgång för arrangören Lapin MK. 5000 åskådare bevistade tävlingarna. Alla skotermärken var representerade med 2004-års modeller och egna montrar i Ounasvaara skidstadion.
Banan var väl svår under lördagens inbjudningstävling, men rättades till inför söndagens World Cup efter påtryckningar från Sveriges ledare.
Sju nationer var på plats förutom Norden även USA, Ryssland, Estland och Österrike.
Sverige hade nio förare i deltagarlistan.
Semifinal ett blev en knapp seger för Janne Tapio före Åberg och nyblivne europamästaren Jostein Biti från Norge överraskande trea. Unge Emil Öhman bara 16 år kvalade lätt in som sexa före Fredrik Granberg.
Semifinal två hade USA-proffset Tomi Ahmasalo som favorit, men han fick kämpa hårt för segern mot Johan Eriksson. Det skiljde bara en halv sekund. Två andra Eriksson följde Peter och Lars. Borlänges Patrik Abrahamsson gjorde en överraskande fin insats och kvalade in som åtta.
Så var då bara sista chansen kvar och där gick Andreas Ljungberg in som tvåa.

Arrangören hade ingen pausunderhållning, men publiken stannade kvar i det fina vädret.
När finalen startade började det regna och blev sämre.
Svenskarna startade aggressivt med Johan Eriksson i spetsen före Tapio och Åberg och Ahmasalo.
En andra klunga som hela tiden bytte placeringar bestod av Peter Eriksson och Fredrik Granberg som båda innehade tredjeplatsen vid olika skeden i finalen.
Även Jurvelin och Emil Öhman deltog i den kampen.
Ahmasalo bröt med rembrott när han låg fyra och Norges Heggeli kom i slutet av finalen och knep fjärde platsen.
En mycket spännande final på 22 varv som avgjordes de sista metrarna då Tapio vann 2/100 delars sekund före Åberg.
Absolut ett fall framåt för svenskarna trots att Olofsson och Strandberg saknades.
Totalt i årets World Cup är svenskarna 2:a, 4:a, 5:a, 6:a och 7:a och därmed direktnominerade till 2004 års mästerskap. Resultat se: www.skoter.se.