10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > ADAM RENHEIM VINNER ARCTIC CAT CUP 2019

ADAM RENHEIM VINNER ARCTIC CAT CUP 2019

Adam Renheim Vinnare av Arctic Cat Cup 2019
Då har dagens alla finaler gått och det med ett väldigt fint flyt. Inte helt oväntat blev det den femfaldige världsmästaren som tog hem segern och hela Arctic Cat Cup 2019.

Adam Renheim nyss hemkommen från USA visade redan från starten i finalen att han skulle ta hem segern. Adam var aldrig hotad under racet utan höll sin ledning och drygade även ut försprånget som vid målgång var hela 13 sekunder. John Stenberg Lofsdalens SK kom ut som andre man från starten och tog upp jakten på Adam, dessvärre ramlar han av maskinen vid landningen efter ett av de stora hoppen och tappar placeringar ner till femte plats. Stenberg höll sedan placeringen hela vägen. Emil Harr kämpade väl för sin andra plats och kunde hålla den in i mål före Oscar Norum Umeå AK.

Stock blev det den unge Oscar Englund från Njurunda MK som tog hem segern. Men det var Gustaf Sahlsten Umeå AK som tog starten från början före just Oscar Englund. Nu såg vi inte riktigt vad som hände Gustaf, men han gick av vid högersvängen efter målrakan och Oscar kunde ta över ledningen. Oscar kunde inte slappna av någonting då han var tätt följd av Pär Vikman Malmfältens MCK som inte slog av på tempot ett dugg utan jagade frenetiskt bakom Oscar och hela vägen in i mål. På tredje plats kom Edvin Hamberg Lycksele MK som förövrigt gjorde en kanon helg överlag, mycket bra jobbat.

Damklassen skulle inte helt oväntat domineras av Elina Öhman Tväråns IF, som visat stor klass hela helgen, med sin bländande körning. I finalheatet tog hon starten och drog sedan ifrån resterande startfält. Wilma Jonsson Storumans SK gick in på en fin andra plats. Elvira Lindh Borlänge SSK kämpade på starkt efter banan mot Matilda Johansson Tväråns IF och kunde till slut med minsta marginal ta hem bronspengen.

Ungdom 14-16 var det Elis Pedersen Strömsunds MK som tog hand om starten, men redan efter ett halvt varv hade Team Walles föraren Nemo Fahlander tagit hand om ledningen, en ledning som han inte tänkte släppa i första taget. Det gjorde han inte heller utan höll hela vägen, men var bra uppvaktad bakifrån av bland annat Orjan Aune NMK Gaula och Alfred Gunnarsson Team Walles MK. Elis Pedersen slutade på en fin fjärdeplats.

Ungdom 12 - 14 Här var det #117 Jan Even Romsdal Alta MSK som tog komandot redan från start. Romsdal har kört jämnt och fint hela helgen och visade i finalen vad han gick för. På en andra plats hittar vi Olle Sahlström Västerås MK som även han gjort en riktigt fin tävlingshelg. Tredje platsen gick till grannlandet Finland och Oskari Laamanen KKMKK

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se